Poppenhuizen

Middeleeuwse Keuken (project poppenhuisclub)

Middeleeuwse keuken

Met club project aangegaan van middeleeuwse keuken onder leiding van Bert en Ineke. Wij hebben hier ongeveer 12 avonden aan gewerkt. Ieder heeft hier zo zijn eigen draai aangegeven, Herman heeft het geheel rustig gehouden. En de dame aan het hout hakken gezet (is dit nou emancipatie of niet)

Middeleeuwse keuken

Ik heb er een feestkamer van gemaakt met paters en een non. Zijn allemaal op leeftijd en een beetje losgeslagen na lange tijd in het gareel te hebben gelopen (denk maar dat ze het gezellig hebben hoor!!!)


Babywinkel

Babywinkel

Besmet door de bestelling van Monique, wilde ik ook zo'n babywinkeltje. Dus Herman aan de timmer voor mij (lief hé) En met kerst door heel veel lieve mensen verrast met cadeautjes voor de winkel. Nogmaals iedereen bedankt voor al het moois waar ik mijn babywinkel mee heb mogen inrichten.

Apotheek rond 1890

Apotheek

Omdat wij een reisapotheek hadden gemaakt, ontstond het idee om een ouderwetse apotheek erbij te maken. Van het een kwam het ander, en zie hier het eindresultaat. Reisapotheek


Slagerskar

Slagerskar

Het is eigelijk geen slagerskar maar voor een expositie ooit zo aangekleed. Eigenlijk is het een melkkar, maar er moeten nog melkbussen bij, ooit wordt het de melkkar.

Bonbonswinkel (P en M)

Bonbonswinkel

Ja dit is het, ben altijd al gevangen geweest door chocolade (heerlijk). Dus Herman aan 't werk gezet: winkeltje bouwen. Fimo uit de kast, heerlijke bon-bons maken, en bakken en verpakken.

Bonbonswinkel

Kruidenierswinkel 1:8

Kruidenierswinkel Door vele dozen met afwijkende spullen geworsteld, en het idee is weer ge-boren: "Het Allergaartje". Jans verkoopt hier alles. Van schoensmeer tot afwas-middel. Van bonen tot brood en gebak. Gewoon lekker van vroeger.Grote keuken

Grote keuken 1:4

Herman had de behoefte om op een groter formaat te werken dan 1:12. Ik ben gauw over te halen, dus zie het resultaat, op speelgoed formaat.

Winkeltje 1:144

Winkeltje

Het was voor mij een uitdaging om ook eens zo klein te werken, en het resultaat... Ik denk dat het er mag zijn.Grote keuken

Keukengerei

Dit is keukengerei van Anita Degen. Ik ben dit allemaal bij elkaar aan het sparen voor een speciaal huis.

Gronings huisje

Gronings huisje Onze dochter moest naar de Manege (wordt altijd gebracht). Deze rit werd sneller gereden dan normaal. Herman had namelijk op de heenweg dit schattig huisje op een container zien liggen. Op de terugweg uit de container gevist.

Pop

Pop

Ik ben gek op allerlei oud speelgoed, zo dus ook op poppen. Jaren terug kreeg ik de mogelijkheid om porseleinen poppen te maken. Dus met beide handen aangepakt, ziehier het resultaat. Nadat zij klaar was heb ik haar met veel liefde aangekleed met echte zijde. Dit is mijn lievelingspop, vandaar dat zij dit plaatsje heeft veroverd op mijn site.De Friese State (P en M, nr. 1, blz. 33)

Nagemaakt van de foto. Ik hou niet van blauw: Daarom de uitdaging in dit huis: Blauw! Maar wat is dit moeilijk. Daarom is het ook nog niet af. Tips?? Ik hoor het graag.

De Friese State