Poppenhuizen bouwen

Een poppenhuis zelf bouwen is voor veel mensen niet te doen:

Maar in de praktijk kunnen mensen heel veel als ze het maar zien. Zodoende zijn wij 20 weken lang met 7 mensen van Poppenhuis club Oost-Groningen huizen gaan bouwen. Ieder voor zich zelf, dus veel verschillende huizen. Alida had bijvoorbeeld vroeger een kruideniers-winkel in Nieuw-Buinen. Deze wilde zij graag nabouwen van een kleine foto en dat is zelfs heel goed gelukt. Verder is er gebouwd: een Gouds Grachtenpand, Zaanse huizen, Keuken etc. Het is allemaal met succes gebouwd. Ook hebben ze onder andere geleerd om ramen en deuren zelf te bouwen. Dus deze dames en heer kunnen nu zelf veel meer dan toen ze begonnen. Het waren zeer geslaagde weken met heel veel positieven ervaringen.

Grachtenpand Dit is Catharina met het Amsterdams Grachtenpand. Ze durfde in het begin niet veel, maar kijk nu eens hoe mooi het er uit komt te zien. Petje af Catharina!

 

Kruidenierswinkel Alida's vroegere ouderlijk huis, een kruideniers-winkel in Nieuw-Buinen. Helemaal van een kleine foto nagemaakt, en dat zonder tekening. Alida is hier dan ook erg trots op. En wij ook, dat wij mensen nog iets bij mogen leren zodat zij veel meer durven met deze hobby.